Expositie: ”Transformeren”

 
Expositie: ”Transformeren”Expositie: ”Transformeren”

Van 5 mei tot en met 24 juni is de expositie “Transformeren“ bij Galerie Pouloeuff te zien. Er zijn kunstwerken van vier jonge kunstenaars.
Tijdens de officiële opening op zondag 6 mei is er gelegenheid om de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten tussen 14.00 en 17.00 uur. Om 15.00 uur zal de opening plaatsvinden. Tevens zal de Pouloeuff Publieks Award april 2018 worden uitgereikt.

In deze expositie ziet de bezoeker transformaties van alledaagse objecten. Beelden die wij herkennen en traditioneel aan doen, veranderen naar een totaal nieuw hedendaags beeld. Meerdere fotografische beelden van één bepaalde plek vormen samen een nieuw beeld. Een lege afwasfles wordt een onderdeel van een bewegende stad.
Schilderijen gemaakt met was en pigment zorgen voor een vervreemdend effect. Deels herkenbare gebouwen in combinatie met geribbeld karton vormen een bijna abstract architectonisch beeld. Wil je als kijker begrijpen wat je ziet, dan heb je ook wat fantasie nodig.

Deelnemende kunstenaars:
Lukas de Kort (1988) een fotoserie over wat een plek is. Niet verbeeld in één enkel moment, maar meerdere foto’s letterlijk over elkaar heen in een soortgelijke compositie.

Vaida Valanciunaite (1992) schilderen, maar in plaats van verf wordt er was en pigment gebruikt. Zij gebruikt diverse materialen als ondergrond. Hierdoor ontstaan patronen en oppervlaktes die intrigeren. Je krijgt de neiging er aan te willen voelen.

Yara de Kok (1993) de collages zien eruit als vervreemde ruimtes. Deels herkenbaar als een gebouw gecombineerd met verschillende materialen. Als kijker heb je wat fantasie nodig om te begrijpen wat je ziet.

Jelijn Verhoeven (1995) een esthetische, positieve en kleurrijke fantasie wereld waarin plastic objecten en synthetische materialen de hoofdrol spelen.

Advertentie referentie ID: 9725adc7323e751a

No Tags