2x Pop-Art uit Cuba, van Rodolfo Llopiz, 2002

€ 1900
Fabricamos Historias ( wij maken verhaaltjes)
Fabricamos Historias ( wij maken verhaaltjes)Fabricamos Historias ( wij maken verhaaltjes)Fabricamos Historias ( wij maken verhaaltjes)

Rodolfo Llopiz (1969) is maakt deel uit van de tweede generatie kunstenaars na de Cubaanse Renaissance van eind jaren ’80.
Hij maakt Cubaanse Pop-art en baseert zijn schilderijen op Cubaanse affiches en zelfgemaakte reclameborden. Dit soort borden hangen op veel deuren van huizen in Havana. De bewoners geven er op aan wat voor een dienst zij aanbieden. Velen zijn gedwongen een extra dienst aan te bieden omdat een maandloon lang niet genoeg is om de maand door te komen. De schilderijen zijn afkomstig uit een serie die heet ‘trabajadores por cuenta propia o empresas alternativas’ (arbeiders voor eigen rekening of alternatieve ondernemingen). De kunstenaar is zelf te gaan variëren op het thema van de alternatieve ondernemingen.
Beide getoonde schilderijen zijn hier voorbeelden van en gemaakt in 2002.
– Fabricamos historias (wij verzinnen verhaaltjes);
– Cuidamos secretos ( wij bewaren geheimen);
LLopiz was ooit zelf chef-zeefdrukker van het Cubaanse atelier ‘René Portocarrero’. Hij denkt in kleurlagen, het kenmerk van zeefdrukken, en dat is het geheim achter de kracht van de beelden.
Op de schilderijen worden afbeeldingen weergegeven die de tekst verder verduidelijken. In combinatie van tekst en beeld is veel van de Cubaans humor verscholen.

Zo is op het eerste schilderij 140 cm x 100cm, het verzinnen van verhaaltjes (misschien zelfs roddelen) te zien, dat gebeurt achter een microfoon en in een kleedkamer van een balletschool.
Op het andere schilderij, 150cm x 110cm worden de geheimen bewaard in een klein damestasje en in een koffertje (tussen twee vrouwenbenen).
De vraagprijs voor beide schilderijen is € 1900,- per stuk.
Bij de schilderijen wordt meegeleverd een spaanstalige catalogus van het werk van Llopiz uit 2003

Advertentie referentie ID: 6055a9faa5b19f18

Tags :