Pop-Art uit Cuba, van Rodolfo Llopiz, 2002

€ 1900
Cuidamos Secretos, (wij bewaren geheimen)
Cuidamos Secretos, (wij bewaren geheimen)Cuidamos Secretos, (wij bewaren geheimen)Cuidamos Secretos, (wij bewaren geheimen)

Rodolfo Llopiz (1969) is maakt deel uit van de tweede generatie kunstenaars na de Cubaanse Renaissance van eind jaren ’80.
Hij maakt Cubaanse Pop-art en baseert zijn schilderijen op Cubaanse affiches en zelfgemaakte reclameborden. Dit soort borden hangen op veel deuren van huizen in Havana. De bewoners geven er op aan wat voor een dienst zij aanbieden. Velen zijn gedwongen een extra dienst aan te bieden omdat een maandloon lang niet genoeg is om de maand door te komen.
Het schilderij is afkomstig uit een serie die heet ‘trabajadores por cuenta propia o empresas alternativas’ (arbeiders voor eigen rekening of alternatieve ondernemingen). De kunstenaar is zelf gaan variëren op het thema van de alternatieve ondernemingen.
Het aangeboden schilderij is hier een voorbeeld van en is gemaakt in 2002.
– Cuidamos secretos ( wij bewaren geheimen);
LLopiz was ooit zelf chef-zeefdrukker van het Cubaanse atelier ‘René Portocarrero’. Hij denkt in kleurlagen, het kenmerk van zeefdrukken, en dat is het geheim achter de kracht van de beelden.
Op de schilderijen worden afbeeldingen weergegeven die de tekst verder verduidelijken. In combinatie van tekst en beeld is veel van de Cubaans humor verscholen.
Op dit schilderij , afmeting 150cm x 110cm, is te zien dat de geheimen worden bewaard in een klein damestasje en in een koffertje (tussen twee vrouwenbenen).
De vraagprijs voor het schilderij is € 1900,- .
Bij het schilderij wordt meegeleverd een spaanstalige catalogus van het werk van Llopiz uit 2003

Advertentie referentie ID: 2205a9fb5ee47b70

Tags :