Waalbrug

€ 615
De Waalbrug
De WaalbrugDe Waalbrug

LET OP: BESCHIKBAAR VANAF 13 OKTOBER!!!

Dit is mijn inzending voor de tentoonstelling ‘Over grenzen’, in het Barneveldse museum ‘Nairac’, een tentoonstelling die onderdeel vormt van het Gelders erfgoedfestival. Ik ben een van de 10 kunstenaars die meedoet met deze tentoonstelling. Een tweede aanleiding voor deze tentoonstelling is het tienjarig bestaan van Kunstcollectief Barneveld dit jaar.
Te zien dus in het Nairac-museum te Barneveld van 22 juni t/m 13 oktober 2018. Het thema “Over grenzen” was door iedere kunstenaar vrijelijk te interpreteren. Associërend op het thema kwam ik uit op een rivier met een brug. De rivier als natuurlijke grens en een brug als symbool voor verbinding, verbroedering, maar ook bij het oversteken het bekende verlaten. De Waal vormt een (deel van een) natuurlijke grens van Gelderland. Persoonlijk voel ik ook een binding met de Waalbrug. Ik vind het een icoon in het landschap; een prachtige oude, stoere brug. Opgebouwd uit “functioneel staal zonder opsmuk’, en klinknagels. Een brug met geschiedenis – denk aan de belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog. Ik rijd er verscheidene malen per jaar overheen en bewonder het geheel keer op keer. Het verveelt me nooit.
Ik probeerde die robuustheid te accentueren door hem onder een dreigende lucht te zetten, beschenen door de opkomende zon. In de wolk herkent u de contouren van de provincie Gelderland.
Voorzien van een (zelfgemaakte) eikenhouten baklijst en een staalkabel achterlangs voor het ophangen.

Advertentie referentie ID: 1175b574020400ba