Kunstenaar Uitgelicht | Mark Pol – | – Ilona de Graaf

Mark Pol, KUNSTenaar uitgelicht

Mark Pol

 

 

 

 

 

 

Mark Pol, Internationale Nederlandse kunstenaar.

Met mijn 22 jaar ben ik na mijn diensttijd naar de Vrije Academie gegaan in Den Haag. Mijn hele leven was ik al bezig met tekenen en schilderen. Parallel daaraan ook de fotoacademie ook in Den Haag gedaan.

Hieronder een korte cv van mij:

Mark Pol, geboren 17 oktober 1943 in Den Haag heeft een vroege passie voor het schilderen gevonden. Zijn interesse in tekening en schilderij begon in de basisschool. En later ging hij naar de Photo Academy gevolgd door de Free Academy of Art onder leiding van George Lampe.

Het werk van Mark Pol, dat ook op zijn website wordt getoond (http://www.markpol.nl), wordt in wezen geïnspireerd door het dagelijkse menselijk leven, zonder de kwetsbaarheid en het onvoorspelbaarheid van het dier te verliezen. Ondanks het tijdschema waarin het schilderij of de tekening lijkt te zijn, is de mens de sleutel in zijn werk. In het vroege stadium van een schilderij trekt Mark Pol zijn gedachten en dromen met een potlood en vervolgt zijn visie op basis van olie- of acrylverf op doek. De uitdrukking van Mark Pol is vaak te veel voor het tweedimensionale canvas en het resultaat is een driedimensionale wereld, getoond in verschillende materialen.

Website Mark Pol: http://www.markpol.nl

Deformed memories

Place to be

Threated desire

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Ilona de Graaf,

Mijn verslaving is mijn schilderwerk : een dag niet in mijn atelier is een dag niet geleefd

Ik heb er veel voor over gehad, vanuit mijn gedwongen opleiding in het onderwijs, is het uiteindelijk gelukt om (toen mijn kinderen de deur uit waren) eindelijk naar de kunstacademie te gaan , als “oude”moeder heb ik de 4 jarige opleiding genoten in alle opzichten.